Hijab Terbaru | Tifs Cinta Dan Kasih Sayang

11 Kata Kata Hikmah Bijak Bergambar By Ekin Nroses

Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki, tetapi kita sering kali ingat apa yang orang lain ada.. adakalanya terdetik dihati kita, indahnya rumput dipagar orang sana.. walhal HAKIKATNYAnya rumput di sebelah sana ada kekurangannya juga.

"Usah dicari dimana KESILAPAN Dalam TAKDIR yang DITETAPKAN oleh ILAHI...Tapi carilah punca KELEMAHAN Diri DALAM Menempuh UJIAN yang diberi...Usah dicari dimana KETENANGAN yang TIDAK diberi oleh ILAHI...Tapi carilah punca KERESAHAN yang TIDAK diundang menempuh di dalam HATI... Usah dicari mana NIKMAT yang ALLAH tidak beri pada Diri...Tapi carilah punca KUFUR Nikmat yang DIRI TIDAK TAHU MENGHARGAI"
* DUHAI KEKASIHKU...PENYEJUK JIWAKU....

Bila saya tak suka pada rasa makananku, saya teringat pada baginda Muhammad yang pernah meletakkan watu pada keliling perutnya untuk menahan lapar.

Bila saya merasa pakaianku hanya sedikit, saya teringat pada baginda Muhammad yang hanya punya 2 helai baju seumur hidupnya.

Bila saya merasa tidak nyaman akan daerah pembaringan ku, saya teringat pada baginda Muhammad yang tidur hanya beralas pelepah kurma dan kain bergairah dalam hidupnya.

Apabila saya menjadi begitu pelit untuk memberi dan menyebarkan dengan orang lain, saya teringat pada baginda Muhammad yang pernah memberi segala-galanya sehingga dia hampir tiada apa-apa untuk dirinya.

Bila saya fikir betapa miskinnya hidupku, saya teringat pada baginda Muhammad yang begitu cinta pada orang miskin dan ingin bersama si miskin di syurga, dia menaikkan semangatku.

Bila saya kecewa pada mereka yang banyak menyakiti aku, saya teringat pada baginda Muhammad yang sentiasa memaafkan siapa saja yang berbuat jahat padanya.

Bila saya berfikir wacana mereka yang membenci aku, saya teringat pada baginda Muhammad yang sentiasa berdoa untuk orang-orang yang telah menghinanya.

Bila orang lain tidak berterima kasih pada tiap kebaikan yang saya lakukan pada mereka, saya teringat pada baginda Muhammad yang mengingatkan saya bahwa ganjaran yang jago hanya dari Tuhan SWT.

Bila tiada siapa menyayangi aku, saya teringat pada baginda Muhammad yang mencintaiku sejak beribu tahun dulu.

Apabila saya berfikir betapa sengsaranya hidup aku, saya teringat pada baginda Muhammad yang menempuh segala kelelahan hidup demi nikmat iman dan Islam pada ummatnya yang dicintai dan itu yaitu sebuah kekuatan dahsyat yang menggairahkanku.

Assalaamu 'alayka yaa Rasulullaah...
Assalaamu 'alayka yaa Habiballaah...

SUNGGUH KAMI SANGAT MENCINTAI DAN MERINDUIMU YAA NABIYUNAA MUHAMMAD...
BERIKAN SYAFA'ATMU UNTUK KAMI YAA RASULULLAH

Sumber http://mukjizattdoa.blogspot.co.id
loading...

Related : 11 Kata Kata Hikmah Bijak Bergambar By Ekin Nroses