Hijab Terbaru | Tifs Cinta Dan Kasih Sayang

Kata Kata Cinta Suami Istri Bijak Bermotivasi |. Cinta Suami Istri

Suamiku kamu lah segalanya bagi ku Tempat saya Mengadu 
Temat saya bermanja 
 Temat saya luahakan segalanya 
Temat saya berlindunh 

Semoga kekerabatan kiatapenuh conta dan kasih sayang hingga selesai nafaz kita berdua

Rasa selamat sangat bila suami ada disisi
Semoga kekerabatan yang ada kini berkekalan hingga ke jannah..
Sayang suami saya


Semakin bertambah waktu, isteri semakin pudar kelebihannya di mata suami, manakala, suami tiada apa yang kurang melainkan bertambah stabil dari pelbagai sudut.

Apabila isteri tak lagi bagus menyerupai bidadari yang gres dikahwini, di sinilah keimanan, kesetiaan & nafsu suami teruji.

Tak susah nak mencari perempuan berwajah cantik, buka instagram berlambak gambar perempuan bagus selfie, ootd, posing menyerlahkan kecantikan masing-masing, beribu likes. Tidak kiralah samada free hair, seksi, pakai tudung labuh, pakai purdah, semua ada.

.

Kita tengok gambar ini cantik, kejap lagi naik satu lagi gambar perempuan parasnya lebih cantik, gebu & flawless. Realitinya memang akan ada ramai sangat perempuan lebih bagus dari isteri kita di rumah.

Sememangnya isteri kita tidak akan bisa memenuhi semua kehendak imaginasi nafsu, tetapi kita sentiasa boleh mengubah cara pandang itu, biar menimbulkan keadaan berbeza.

.

Mata isterimu memang sudah tidak bercahaya, bawah matanya lebam, eyebagnya jelas.. mengapa? Kerana ia tidak cukup tidur sejak melahirkan zuriatmu ke muka bumi ini. Kadang hanya bisa lelap seminit dua, tambahan jikalau anakmu tidak sihat, sakit.

Tubuh tubuh isterimu sudah tidak seramping dulu, bahkan kadang sudah melebihi pemelukmu. Itulah ia kerana nafsu makannya membuak-buak apabila selesai menyusui anak-anakmu, memasakkan juadah yang yummy untuk santapanmu saban waktu.

Memang panjang senarai kekurangan & perubahan isteri jikalau hendak ditulis, tambah apabila bilangan anak & umurnya makin membanyak. Tetapi didiklah mata & hati biar sentiasa membesarkan pengorbanan isteri biar kekurangannya itu nampak lebih kecil.

.

Jika para suami bermuhasabah & meletakkan dirinya sebagai antara punca isterinya jadi sebegitu, tentulah hatinya akan merasa lebih lapang & luas untuk lebih menghargai.


Apa pesan Nabi SAW kepada para suami, "Jika engkau melihat seorang wanita, kemudian ia memikat hatimu, maka segeralah datangi isterimu. Sesungguhnya, isterimu mempunyai seluruh hal menyerupai yang dimiliki oleh perempuan itu." (HR. Tirmidzi)

Selebihnya, tundukkanlah pandanganmu. Itu lebih baik untuk memelihara keimanan.

Lebih payah kita meninggalkan hal yang nafsu jahat kita sukai, lebih besar kemanisan yang melimpahi hati. Satu kemenangan apabila kita berjaya menundukkan nafsu jahat itu.

.

Sesungguhnya komplemen dunia itu yaitu isteri yang solehah, maka renungilah betapa beratnya tugasmu untuk mendidik & menuntunnya biar menjadi isteri solehah.

Tuntunlah tangan isterimu, didiklah ia sebaiknya, doakan & redhailah ia biar ia menjadi ketua bidadarimu di syurga nanti, yang akan muda & bagus selamanya.

.

Jauh lagi perjalanan kita, kerana kita belum lagi di syurgaNya, wahai saudaraku.

Apa sahaja yang telah kita korbankan untuk memastikan anak isteri kita akan sama-sama masuk ke syurgaNya nanti?

Semoga Tuhan merahmati semua pasangan suami isteri yang mentaati Tuhan di dalam dunia ini.

.

Oleh: 

Puan Intan Dzulkefli

)
Sumber http://mukjizattdoa.blogspot.co.id
loading...

Related : Kata Kata Cinta Suami Istri Bijak Bermotivasi |. Cinta Suami Istri