Hijab Terbaru | Tifs Cinta Dan Kasih Sayang

Bunda, Jangan Pernah Lakukan 2 Hal Ini Agar Anak Anda Tidak Diganggu Jin Ummu Sibyan

- Mungkin ada yang pernah dengar nama Ummu Sibyan atau pun tidak sebelum ni,Ummu Sibyan ini ialah kaum jin dari jantina perempuan yang suka mengganggu bayi dan kanak yang berusia kurang dari 2 tahun serta wanita mengandung,sebab itulah kanak kanak yang gres lahir perlu di azankan terlebih dahulu semoga bayi itu tidak di ikuti oleh jin ini.

Apa kerja jin Ummu Sibyan?

Kerja ia tak lain tak bukan ialah Mengganggu bayi yang gres dilahirkan dan kanak-kanak (biasanya kurang dari 2 tahun) serta wanita yang mengandung.


Jin Ummu Sibyan memiliki muka yang mengerikan dengan mata yang besar dan berjalan di dinding menyerupai cicak,Ummu Sibyan juga boleh mengikat rahim wanita serta membunuh bayi yang masih dalam kandungan.

Diriwayatkan daripada Nabi suliaman bin Daud a.s. bahawa baginda telah melihat seorang perempuan renta yang sudah beruban rambutnya, dua matanya berwarna biru, kedua-dua keningnya bertanduk, kecil betisnya, rambutnya kusut masai, mulutnya ternganga dan keluar pucuk api daripadanya, dapat membelah bumi dengan menggunakan kukunya yang tajam dan boleh memecahkan batu-batan yang besar dengan pekikan suaranya.

Nabi Tuhan Sulaiman bertanya kepadanya, siapakah kamu? Adakah kau daripada jenis insan atau jin? Kerana saya tidak pernah melihat orang yangpaling hodoh selain daripada engkau. Perempuan itu menjawab: “Akulah Ummu Sibyan (Ibu penyakit sawan) yang dapat menguasai ke atas anak Adam lelaki dan perempuan, saya boleh masuk ke rumah-rumah, boleh berkokok menyerupai ayam, menyalak menyerupai anjing, bertebah menyerupai lembu, bersuara menyerupai keldai dan kura-kura dan bersiul menyerupai ular. Aku juga boleh bertukar-tukar wajah dengan pelbagai rupa, saya boleh mengikat rahim perempuan, boleh membunuh belum dewasa di dalam kangungan dan mereka semua tidak akan mengetahui bahawa itu ialah angkara daripada aku, saya memasuki ke dalam rahim orang perempuan dan saya ikat rahimnya serta sumbat lalu ia tidak boleh mengandung dan jadilah rahimnya kosong, saya masuk ke dalam perut orang perempuan yang hamil di waktu janin di dalam kandungannya sedang membesar saya tendangnya, maka berlakulah keguguran dan jadilah rahimnya kosong semua.

Tambahnya lagi : “Aku menyusup masuk kepada kanak-kanak perrempuan ataupun orang-orang perempuan yang telah dicalitkan dengan tanda kepadanya, lalu saya mengenakan penyakit dengan ekorku, saya tukarkan kegembiraan orang-orang yang sudah bertunang dengan kecelakaan, saya menyusup masuk ke dalam tubuh orang lelaki dan saya menghirup spermanya yang putih pekat dan tinggal di dalamnya mani yang cair lagi jernih, maka jadilah ia mandul dan tidak akan melahirkan zuriat.

Aku juga pergi kepada peniaga-peniaga dan saya palingkan jualannya. Dengan itu, ia tidak akan menerima keuntungan, saya meresap masuk ke dalam bumi yang kering, lalu saya sapu menjadikan ia tandus. Dengan itu, ia tidak lagi menjadi subur dan segala tanaman tidak akan menghasilkan buah. Aku juga menyekat kanak-kanak kecil dan saya campakkan kepadanya kepanasan yang sangat panas dan kesakitan yang mengerikan. Maka, dengan itu mengigillah tubuh mereka sera diconteng-conteng rupa paras mereka supaya dibenci orang”.

Nabi Tuhan Sulaiman pun menangkapnya sambil berkata : “Wahai perempuan yang celaka! Kamu tidak boleh lari dari genggamanku sehingga berikan satu perjanjian dan sumpah setia kepada belum dewasa Adam, lelaki dan perempuan”.

Lalu ia pun berkata: “Wahai Nabi allah! Aku akan berikan kepada engkau beberapa perjanjian dan sumpah setia bahawa saya tidak akan mendekati dan tidak akan menyakiti sesiapa yang menulis untuknya ataupun menggantungkan baginya sama ada kepada orang lelaki, perempuan atau kanak-kanak, gedung-gedung perniagaan, tanah-tanah untuk bercucuk tanam ataupun binatang-binatang ternakan dan sebagainya”.

Tanda-tanda bayi terkena gangguan jin Ummu Sibyan

1.Bayi menangis melalak (matanya terbeliak memandang ke atas / sudut tertentu)
2.Kanak-kanak berjalan yang jatuh seolah-olah ditolak
3.Mengigau sambil mengatip gigi berulang kali.
4.Demam panas hanya selepas Asar hingga sebelum Subuh
Kesan dari gangguan di atas akan mengakibatkan.
1.Sawan Tangis
2.Autisme (Over Hiperaktif)
3.Nakal tahap Gaban
4.Terencat akal
5.Pelbagai kompilasi otak.

Tanda tanda wanita mengandung terkena gangguan jin Ummu Sibyan

1. Rasa sesak dada terutamanya selepas waktu asar, yang mungkin berlarutan hingga tengah malam.
2. Kusut fikiran.
3. Sakit di bahagian tulang-tulang belakang.
4. Mengigau dikala tidur.
5. Bermimpi dengan mimpi yang menakutkan.

Cara Elak Gangguan Ummu Sibyan

1.Tutup Pintu dan tingkap Rumah Waktu Maghrib
2.jangan angkat atau masukkan baju  yang sudah bermalam diluar rumah (jemuran tak kering)

Kaedah rawatan pada bayi
Tiarapkan anak, jangan biarkan matanya melihat ke arah itu, baca ayat Qursi dan 3 Qul kemudian tiup ke ubun-ubunnya hingga berhenti menangis.. halaulah dengan bahasa dan bahasa masing masing menyerupai contoh( Wahai Ummu Sibyan pergilah kau keluar dari rumahku dan jangan ganggu anak anakku)InsyaAllah Ummu Sibyan akan pergi.

Kaedah rawatan pada wanita mengandung
Bacakan doa-doa menghindar syaitan termasuk doa menghindar sihir menyerupai (surah al-Fatihah, ayat al-Kursi, surah al-Baqarah, surah Ali-Imran dan surah al-Mu’awwizat )pada satu sudu madu asli dan kurma untuk dimakan setiap hari sebelum sarapan.

Boleh juga di bacakan doa doa pada minyak zaitun untuk di sapukan pada adegan dada dahi dan tulang belikat sebelum tidur.


*Dikutip dari aneka macam sumber
Sumber https://social-trenz.blogspot.com
loading...

Related : Bunda, Jangan Pernah Lakukan 2 Hal Ini Agar Anak Anda Tidak Diganggu Jin Ummu Sibyan